Pokud také patříte k velkým milovníkům kávy, tak jistě budete znát webovou stránku thecoffee.cz, kde si můžete vybrat opravdu perfektní a gurmánský výběr kávy. Já jsem si nejraději oblíbila gurmánský výběr kávy s názvem Columbia, kdy jedno kilo koupím za skoro šest set korun, nepohrdnu ale taky gurmánským výběrem Kostarika, který je též po jednom kilu a se stejnou cenu. Anebo pokud máte raději levnější kávu, tak zkuste gurmánský výběr Guatemala taky jedno kilo za skoro pět set padesát korun. A mě tohle zajímá a jsem ráda, že taky takové kávy jsou, protože kávu mám opravdu ráda a piji tak šest šálku denně.
Pražení kávových zrn je opravdu nejdůležitější část výroby kvalitních chutné kávy. Rozhoduje totiž o kvalitě i chuťových a aromatických vlastnostech, který potom káva bude mít. Samotný postup spočívá v tom, že se opravdu zelená zrna nasypou do takové pražičky, kde se postupně zvyšuje samozřejmě teplota, a to musí být taky děláno za neustálého míchání. Káva je taky zdravá a má opravdu mnoho benefitů, ale taky je samozřejmě nějaké riziko. A pokud máte opravdu hodně vysoký tlak a berete léky na tlak, tak samozřejmě nemůžete pít deset šálku kávy za den.
Pokud trpíte opravdu vysokým tlakem a berete léky, tak bych se s kávou raději poradila s lékařem anebo alespoň v lékárně, abych měla jistotu, že mi pití lahodné kávy opravdu nic neudělá. A nejlepší kávu mám ráda, kdy si mohou vychutnat někde v klidu. A do kávy nedávám ani cukr a ani mléko, protože mám chuť výrazné kávy. A nedělám si ji sice úplně silnou, ale takovou střední, ale nechci si nejlepší kávu kazit s cukrem anebo mlékem. Nejlepší káva je ale pro každého jiná, každý ji má rád jistě jinak. Já sama si už den bez kávy nedokážu představit, piji ji hlavně ráno, kdy bez káby opravdu nemohu fungovat. Káva mě vždy probere.